CZY SKOŃCZYŁEŚ 18 LAT?
NIE TAK

Browar i Pub

 

 

Pub w CTKiR Browar PROBUS to miejsce o unikatowym i wyrazistym stylu, gdzie warzone jest piwo rzemieślnicze
własnej receptury
i jest ono nieporównywalne w smaku do produktów sklepowych.

 

Browar PROBUS to ukłon w stronę konsumentów piwa znudzonych wyrobami wielkich koncernów.
Naszą misją jest dogadzanie podniebieniom smakoszy, autentyczne wsłuchanie się w gusta naszych Klientów,
warzenie trunków najwyższej jakości w limitowanych seriach.
Na miejscu z zachowaniem sprawdzonych metod i pieczołowicie dopracowywanych receptur, warzymy zarówno piwa tradycyjne, jak i nowofalowe.
W procesie produkcji używamy tylko wyselekcjonowanych mieszanek słodów, nie stosujemy procesów filtracji i pasteryzacji,
dzięki czemu uzyskujemy trunek zawierający pełen bukiet smaków i aromatów.

 

Serce browaru PROBUS – kocioł zacierno-warzelny i kadź wirowo-filtracyjna – są wkomponowane w przestrzeń pubu
(znajdują się za barem). Cały dalszy proces produkcji piwa można obserwować z pubu przez ścianę browaru. Wnętrze wykonano
z wykorzystaniem naturalnego drewna, a w wystroju dominuje modernizm przełamany akcentami średniowiecznymi. Na najważniejszej ścianie pubu znajduje się malowidło – reprodukcja ilustracji ze średniowiecznego Codexu Manesse, przedstawiającej patrona obiektu, księcia wrocławskiego Henryka IV Probusa w roli zwycięzcy turnieju rycerskiego.

 

Przyjazna atmosfera i kompetentna obsługa powodują, że każdy Gość czuje się tu komfortowo i swobodnie. Pub PROBUS jest nie tylko miejscem konsumpcji napojów alkoholowych, ale przede wszystkim przyjazną „miejscówką” dla spotkań towarzyskich i biznesowych, organizacji gier stolikowych i eventów artystycznych. Sala wyposażona jest w dwa wielkoformatowe wyświetlacze LCD do transmisji wydarzeń sportowych i prezentowania treści własnych oraz nagłośnienie strefowe. Na układ pubu składa się: 6 stołów 4-osobowych, 6 stołów przy lożach 6-osobowych i 5 stołów 3-osobowych. Daje to łącznie około 75 miejsc siedzących.

 

Godziny otwarcia PUBU:

PN-CZW: 15:00-22:30

PT-SB: 13:00-23:30

ND: 13:00-23:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proces warzenia piwa

Poznaj 8 kroków ku szlachetności smaku - Proces warzenia piwa w browarze Probus.

Trzymamy się tradycji, dlatego stawiając na naturalność, do produkcji naszego piwa używamy czterech podstawowych składników:
wody, chmielu, zboża i drożdży.

To, co odróżnia piwo rzemieślnicze od popularnych pozycji to unikatowy aromat i smak. Pierwsze piwo z browaru probus zostało uwarzone
5 marca 2015 roku.

 

piwa warzone w probusie

LINIA KLASYCZNA

LINIA KRAFT

 


Planujesz wizytę z przyjaciółmi w naszym Browarze? Warto wcześniej zarezerwować stolik.
Można tego dokonywać osobiście w Pubie lub telefonicznie pod numerem 71 721 54 06.
UWAGA! Liczba zarezerwowanych miejsc w danym dniu nie może przekroczyć 30.

Poznaj nasze barowe Menu